ГоловнаЕкономікаБізнес

КрАЗ показав новий броньовик "Халк"

Машина з колісною формулою 4х4 зроблена на базі всюдихода КрАЗ-5233.

Фото: autokraz.com.ua

Кременчуцький автомобільний завод показав свій новий броньовик під назвою "Хaлк".

Машина створена на базі всюдихода КрАЗ-5233. Його особливість - відсутність рами, всі агрегати автомобіля закріплені безпосередньо на несучому корпусі, повідомляють на сайті заводу. Завдяки цьому він легший від раніше розробленого броньовика "Шрек" з аналогічною колісною формулою 4х4 - 16 тонн проти 18.

Фото: autokraz.com.ua

Днище бронекорпуса має V-подібну конструкцію, що в разі підриву розсіює силу удару від вибуху, спрямовану на пасажирів. Балістичний захист бронеавтомобіля відповідає рівню 2 за STANAG 4569. Скло куленепробивне. Протимінний захист - рівень 2а і 2б за STANAG 4569: підрив міни (6 кг у тротиловому еквіваленті) під будь-яким з коліс або днищем автомобіля.

На автомобіль встановлено 310-сильний дизельний мотор з турбонаддувом, завдяки якому броньовик може розвивати швидкість до 90 км/год. Він здатен працювати за температур від -45 до +45 градусів.

Фото: autokraz.com.ua

Автомобіль вміщує 12 осіб екіпажу. Призначений для оперативної доставки особового складу військових підрозділів усіма видами доріг, бездоріжжям і місцевістю, для їх вогневої підтримки, для чого оснащений озброєнням і засобами активного і пасивного захисту, а також транспортування вантажів і устаткування різного призначення.

Фото: autokraz.com.ua

Нагадаємо, що за останні два роки українські силовики отримали на озброєння цілу низку нових броньовиків, у тому числі "Спартан", Raptor, "Шрек", "Дозор-Б", також вживані Saxon, куплені у Великобританії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram