ГоловнаЕкономікаДержава

ДФС видала митникам у "Борисполі" нагрудні камери

На Київській митниці розпочато експеримент з відеофіксації оформлення вантажів

ДФС видала митникам у "Борисполі" нагрудні камери
Фото: www.mtu.gov.ua

Державна фіскальна служба запустила пілотний проект забезпечення співробітників митниці нагрудними камерами. Експеримент проводиться в пункті пропуску для повітряного сполучення "Бориспіль-аеропорт", повідомила прес-служба ДФС.

"Відтепер під час митного огляду буде проводитися фото- і відеофіксація. Наразі розгортається пілотний проект використання індивідуальних портативних відеокамер на базі митного поста "Бориспіль-аеропорт" Київської митниці ДФС. У рамках цього пілотного проекту Київській митниці передано індивідуальні портативні відеокамери. Ці відеокамери використовуватимуть співробітники Київської митниці ДФС під час здійснення митних формальностей у пункті пропуску для повітряного сполучення "Бориспіль-аеропорт", - цитує прес-служба начальника відомства Романа Насірова.

У майбутньому ДФС планує виділити камери для кожного митника. Для цього необхідно 6600 таких пристроїв.

"Спочатку це буде Київ - Київська область, Львівська область, Одеська область, а потім вже будемо розширювати по інших кордонах і внутрішніх митницях", - розповів Насіров.

1 липня набула чинності постанова Кабінету Міністрів про обов'язкову фото- і відеофіксацію митних формальностей у пунктах пропуску. Однією з перших обіцянок Володимира Гройсмана після вступу на посаду прем'єр-міністра в середині квітня була ліквідація тіньових схем на митниці за три місяці.

Нагадаємо, що нагрудні камери також використовують патрульні поліцейські.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram