ГоловнаПолітика

Голова Одеської митниці подала в суд на голову ДФС

Марушевская вважає, що Насіров проводить конкурси на посади в Одеській митниці з порушенням законодавства

Голова Одеської митниці подала в суд на голову ДФС
Фото: 24tv.ua

Голова Одеської митниці Юлія Марушевська подала в суд на керівника Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це Марушевська повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Подаю до суду на Романа Насирова за те, що він з порушенням законодавства проводить конкурс на посади начальників митних постів Одеської митниці. Голова ДФС створив у Києві конкурсну комісію з захисників корупційних схем, щоб ті визначили, хто буде працювати на митниці в Одесі. Це свавілля з боку голови ДФС. Він не має права оголошувати конкурс таким чином", - написала Марушевська.

Вона також заявила, що Насіров заборонив керівництву Одеської митниці проводити дисциплінарні провадження щодо начальників митних постів.

"Це також порушення законодавства і, відповідно, ще один позов. Зауважу, що за останні місяці нам вдалося виявити не один факт зловживання серед керівників всередині служби. Тепер у нас хочуть забрати навіть теоретичну можливість оновлювати кадри: ми не можемо документувати факти порушень окремих керівників митниці, а ДФС, всупереч закону, надсилатиме нам своїх "парашутистів" на митницю. Дві справи передала сьогодні до суду", - додала Марушевська.

Нагадаємо, з кінця березня Марушевська звинувачує Насірова в перешкоджанні реформування митниці. Вона заявляє, що впровадження електронної системи Asycuda World саботується керівництвом ДФС. Крім того, Марушевська отримала від Насірова три догани, які згодом зняв з неї прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram