ГоловнаЕкономікаФінанси

Мін'юст відновив майнові права UniCredit Bank на бізнес-центр "Горизонт Парк"

Проти нотаріуса, якого використовували з рейдерською метою, відкрито справу.

Мін'юст відновив майнові права UniCredit Bank на бізнес-центр "Горизонт Парк"
Фото: elektraua.livejournal.com

Міністерство юстиції оперативно відреагувало на скандальне рейдерське захоплення майна банку з іноземними інвестиціями UniCredit Bank, розглянуло скаргу і відновило майнові права банку на столичний бізнес-центр у реєстрі майнових прав. Про це повідомили в прес-службі UniCredit Bank агентству РБК-Україна.

"Міністерство юстиції продемонструвало свою готовність оперативно вирішувати питання, пов'язані із захистом прав інвесторів, приватного бізнесу в Україні. Це наочний приклад того, що держава зацікавлена в проведенні реформ на користь бізнесу і в поліпшенні інвестиційного клімату в країні. Ми також очікуємо системних змін, які в майбутньому не дозволять допустити такі зловживання з боку нотаріусів і охочих захопити чуже майно", - прокоментувала голова правління UniCredit Bank Тамара Савощенко.

У прес-службі банку зазначили, що вчора, 21 липня, в Києві відбулася прес-конференція, на якій UniCredit Bank заявив про повторну рейдерську атаку на бізнес-центр "Горизонт Парк", який належить банку з 2012 року.

"Користуючись новими правилами реєстрації, приватний нотаріус Обухівського нотаріального округу Олег Щур на підставі підроблених документів вночі намагався двічі здійснити спробу перереєстрації майна банку (бізнес-центр "Горизонт Парк") на ТОВ "Проект-А", - повідомили в прес-службі.

Однак, додали в банку, Міністерство юстиції двічі скасовувало незаконну реєстрацію приватного нотаріуса та повертало майно іноземному інвестору. Як зазначають, за фактом незаконних дій нотаріуса Щура відкрито кримінальне провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram