ГоловнаЕкономікаДержава

Україна ініціює тристоронні газові переговори з РФ

Україна готова до переговорів у форматі Україна-ЄС-РФ будь-якого часу

Україна ініціює тристоронні газові переговори з РФ
Фото: willbe.ru

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик надіслав листа керівництву Європейської комісії, в якому йдеться про те, що Україна готова до участі у тристоронніх переговорах щодо газу з Росією за участю ЄК.

Про це заявив директор департаменту планування і європейської інтеграції Міненергетики Михайло Бно-Айріян на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Учора ми повідомили керівництво ЄК про готовність взяти участь у переговорах у тристоронньому форматі Україна-ЄС-РФ у газовій сфері у будь-який зручний для Брюсселя час. У своєму листі до заступника голови ЄК Мароша Шевчовича міністр підкреслив важливу роль ЄК в питанні деполітизації газових відносин України і РФ та відзначив продовження політики Міністерства, яка проводилися раніше, в питанні взаємин у газовій сфері у тристоронньому форматі", - написав він.

"Тому чекаємо нову дату консультацій (як у двосторонньому форматі, так і тристоронньому)", - додав Бно-Айріян.

Нагадаємо, "Газпром" не постачає газ в Україну з 25 листопада 2015 року, оскільки "Нафтогаз" вважає його ціну завищеною.

У другому кварталі 2016 року російський газ коштує менш ніж 180 доларів за тисячу кубометрів, але Україна вважає, що його ціну слід знизити до 160-170 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram