ГоловнаЕкономікаБізнес

В "Укрзалізниці" створено департамент боротьби з корупцією

Підприємство хочуть перетворити на антикорупційний флагман.

В "Укрзалізниці" створено департамент боротьби з корупцією
Александр Завгородний
Фото: uz.gov.ua

У структурі ПАТ "Укрзалізниця" рішенням правління створено відокремлений підрозділ - Комплаенс офіс, підлеглий безпосередньо правлінню. Департамент відповідатиме за боротьбу з корупцією, прозорість роботи та подальше реформування підприємства.

Про це заявив голова "Укрзалізниці" Олександр Завгородній.

"Ми взяли курс на відкритість і на повну прозорість нашої діяльності. Вже зараз наші закупівлі відкриті в електронному вигляді, а операції контролює спеціальна моніторингова група, створена з громадських активістів та експертів. У рамках цієї роботи ми беремо на озброєння провідний європейський досвід. Для роботи над створенням Комплаенс офісу ми запросили міжнародного експерта Карстена Манке (Carsten Mahnke). Пан Монк має більш ніж 20-річний досвід роботи як юрист-міжнародник, 14 років міжнародного досвіду в сфері консультування державних органів і установ із правових питань і створення інститутів, зокрема щодо запобігання та боротьби з корупцією на високому рівні", - зазначив Олександр Завгородній.

Карстен Манке, своєю чергою, заявив, що реформування "Укрзалізниці", яке триває нині - один із найцікавіших і важливих процесів у світі.

"Під час розробки та впровадження правил відповідності ми не повинні винаходити колесо, ми використовуємо регіональні і глобальні стандарти, встановлені такими організаціями, як ООН, ОЕСР, Рада Європи й інші. Сьогодні реформування "Укрзалізниці" є одним із найцікавіших і важливих процесів реструктуризації в світі. Бути частиною цього, безумовно, велика честь і виклик", - зазначив Карстен Манке.

Олександр Завгородній упевнений, що завдання керівництва "Укрзалізниці" - перетворити підприємство на антикорупційний флагман.

"За допомогою нового підрозділу "Укрзалізниця" зможе ще більш ефективно боротися з усіма можливими проявами корупції та шахрайства серед своїх співробітників і підрядників. Також компанія підтримає зусилля щодо запобігання корупції шляхом впровадження міжнародних стандартів внутрішнього контролю. З огляду на важливість залізниці для всієї економіки країни, заявлена мета Комплаенс офісу - перетворити "Укрзалізницю" на флагман прозорості та відповідності найкращим антикорупційним практикам", - заявив Олександр Завгородній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram