ГоловнаЕкономікаБізнес

В "Укргазвидобуванні" потрібно провести перевірку Кабміну, - комітет Ради з ПЕК

Керівництво "Укргазвидобування" дійсно перешкоджало роботі Держфінінспекції.

В "Укргазвидобуванні" потрібно провести перевірку Кабміну, - комітет Ради з ПЕК
Фото: facebook.com/Ukrgasvydobuvannya

Кабінет Міністрів повинен провести комплексну перевірку діяльності керівництва ПАТ "Укргазвидобування". Про це заявив член парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу та ядерної політики Юрій Чижмарь, коментуючи заяву голови Держфінінспекції Лідії Гаврилової про недопуск Олегом Прохоренком співробітників ДФІ для ревізії діяльності держпідприємства.

За словами депутата, навколо "Укргазвидобування" зараз розгорається безліч скандалів, пов'язаних із тендерними закупівлями, тому уряд повинен самостійно проінспектувати діяльність керівництва УГД.

"Я думаю, що тут узагалі повинна бути цілісна кабмінівська або міністерська перевірка. Потрібно перевірити все, що відбувається, і дати комплексну оцінку керівництву УГД: чи дійсно воно відсунуло корупцію від діяльності державної компанії, або звинувачення мають підстави, і вони (керівництво УГД) роблять щось, що не відповідає чинному законодавству. Тоді їх потрібно притягнути до відповідальності", - зазначив Чижмарь.

Водночас він зазначив: якщо керівництво "Укргазвидобування" дійсно перешкоджало роботі Держфінінспекції - це привід звернутися до правоохоронців.

"Якщо Держфінінспекція вважає, що її права порушили, то в них є підстави звернутися до правоохоронних органів і, відповідно, порушити питання про притягнення керівництва державного підприємства до відповідальності за недопуск до перевірки", - уточнив Чижмарь.

Нагадаємо, на засіданні Кабінету Міністрів голова ДФІ Лідія Гаврилова звинуватила голову правління ПАТ "Укргазвидобування" Олега Прохоренка в перешкоджанні проведенню перевірки на держпідприємстві. За її словами, чиновник ігнорує розпорядження Кабміну про оцінку ефективності роботи найбільших держпідприємств.

Заступник голови парламентського Комітету з питань євроінтеграції Андрій Артеменко заявив, що Олег Прохоренко не пустив перевірку Держфінінспекції на підприємство, оскільки "страх за видачу або невидачу тієї чи іншої інформації виявився більшим, аніж страх бути звільненим за статтею або отримати певне стягнення за невиконання своїх посадових обов'язків".

Раніше ЗМІ повідомляли, що голову "Укргазвидобування" Олега Прохоренка звинувачують у співпраці з російськими спецслужбами, фальсифікації тендерних закупівель на держпідприємстві, а також інших проявах корупції, серед яких нарахування головою правління УГД Олегом Прохоренком для себе заробітної плати в розмірі 400 тис. грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram