ГоловнаЕкономікаБізнес

Україна скерувала в Інтерпол документи на екс-голову "Укртранснафти" Лазорка

Колишнього топ-менеджера підозрюють у розтраті майна в особливо великих розмірах.

Україна скерувала в Інтерпол документи на екс-голову "Укртранснафти" Лазорка
Олександр Лазорко
Фото: isport.ua/Олексій Наумов

Служба безпеки України скерувала в українське бюро Інтерполу Національної поліції України запит про оголошення в міжнародний розшук Олександра Лазорка, колишнього голови компанії "Укртранснафта". Про це повідомила у вівторок прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

На нього прокуратура Києва винесла повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.Українське бюро прийняло документи СБУ і відправило клопотання про міжнародний розшук Лазорка в генеральний секретаріат Інтерполу.

Нагадаємо, 19 березня наглядова рада ПАТ "Укртранснафта" ухвалила рішення усунути Лазорка від виконання обов'язків голови правління. У серпні його остаточно звільнили по закінченню трудового контракту. Зараз гендиректором компанії є обраний на публічному конкурсі Микола Гавриленко.

У серпні проти Лазорка порушили справу, а у вересні - оголосили в розшук.

"Укртранснафта" є оператором нафтотранспортної системи України і на 100% належить "Нафтогазу", проте довгий час нею керував менеджмент на чолі з Лазорком, який є лояльним до Ігоря Коломойського.

Коломойський в нещодавньому інтерв'ю LB.ua розповів, що

Лазорко зараз у Лондоні й оформлює там політичний притулок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram