ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко назвав "Північний потік-2" загрозою для безпеки України та ЄС

Україна стурбована проектом "Газпрому"

Порошенко назвав "Північний потік-2" загрозою для безпеки України та ЄС
Фото: EPA/UPG

Президент України Петро Порошенко в середу на спільній прес-конференції з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером заявив, що "Північний потік-2" загрожує енергетичній безпеці ЄС і України.

Про це повідомляє агентство УНІАН.

За словами Порошенка, "Північний потік-2" може призвести до того, що буде зруйнована українська та європейська енергетична безпека.

"Стосовно проекту "Північний потік-2" ми чітко заявляємо, що стурбовані ним", - заявив голова держави.

Нагадаємо, наприкінці листопада десять країн Євросоюзу з Центральної та Східної Європи виступили проти газопроводу "Північний потік-2", направивши відповідний лист на адресу Європейської Комісії. На їхню думку, цей проект "Газпрому" суперечить інтересам ЄС і загрожує подальшою дестабілізацією в Україні. Лист підписали Болгарія, Чехія, Естонія, Греція, Угорщина, Латвія, Литва, Польща, Румунія і Словаччина.

Пізніше до противників газопроводу "Північний потік-2" приєдналася Італія. Прем'єр Маттео Ренці зажадав винести це питання на розгляд саміту Євросоюзу.

7 грудня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк попросив ЄС заблокувати будівництво "Північного потоку-2".

"Північний потік-2" - проект будівництва газопроводу потужністю 55 млрд кубометрів з Росії до Німеччини через Балтійське море. Передбачається, що маршрут по дну моря, а також місце входу в газотранспортну систему Німеччини в Грайфсвальді будуть ті ж, що і в першого Nord Stream, запущеного в 2011 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram