ГоловнаЕкономікаДержава

Україна готова до призупинення договору про ЗВТ з Росією, - Порошенко

Позиція України незмінна: з 1-го січня 2016 року зона вільної торгівлі між Україною та ЄС набуде чинності

Україна готова до призупинення договору про ЗВТ з Росією, - Порошенко
Петр Порошенко
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко заявив, що українська економіка зазнає значних збитків через припинення Росією договору про зону вільної торгівлі між країнами, однак Київ готовий до цього заради свободи і незалежності.

Про це голова держави сказав журналістам перед початком міні-саміту "Україна-ЄС" в Брюсселі в середу ввечері, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

"Дуже шкода, що сьогодні президент Путін підписав указ про те, що Росія відходить від преференційного режиму торгівлі в межах СНД ... Україна розуміє, що означають ці обмеження з боку РФ, і очікує шкоди для української економіки, але ми готові платити цю ціну для того, щоб бути вільними і незалежними", - зазначив президент.

Порошенко нагадав, що РФ почала вводити торгові обмеження відносно українських товарів задовго до набрання чинності ЗВТ Україна-ЄС, однак Київ не відмовиться від своїх планів.

"Її (РФ, - ред.) мета - накласти вето на цю угоду і перешкодити поступовій інтеграції України в економіку ЄС. Наша позиція чітка і вона була підтверджена під час останнього саміту Україна-ЄС: з 1 січня ЗВТ між Україною та ЄС набуде чинності", - наголосив він.

Нагадаємо, президент України перебуває з дводенним робочим візитом у Бельгії.

Раніше Порошенко висловив упевненість, що на засіданні Євроради 17-18 грудня буде прийнято рішення продовжити санкції проти Російської Федерації.

Президент Росії Володимир Путін у середу підписав указ про призупинення з 1-го січня дії договору про зону вільної торгівлі щодо України. Таке рішення прийнято у зв'язку з "винятковими обставинами, що зачіпають інтереси й економічну безпеку Російської Федерації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram