ГоловнаЕкономікаДержава

"Укренерго" заявляє про відновлення електропостачання Криму

Лінію Мелітополь-Джанкой, тимчасово відключену раніше, було включено в роботу о 15:55.

"Укренерго" заявляє про відновлення електропостачання Криму
Фото: www.ukrenergo.energy.gov.ua

Енергозабезпечення півострова Крим здійснюється відповідно до узгодженого добового графіка без обмежень.

Про це заявили в прес-службі держпідприємства "Національна енергетична компанія "Укренерго".

"Нині електропостачання Криму здійснюється без обмежень", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили в "Укренерго", повітряну лінію Мелітополь-Джанкой 330 кВ, тимчасово відключену сьогодні через виявлення на опорах імовірно вибухових предметів, була включено в роботу о 15:55.

"О 13:42 для зняття з опор виявлених предметів представниками органів внутрішніх справ та проведення детального обстеження прилеглої місцевості ПЛ Джанкой-Мелітополь було тимчасово виключено. Після цього о 15:55 лінія включено в роботу. Таким чином, небезпека можливих обмежень енергопостачання АР Крим в пікові вечірні години відпала", - зазначила прес-служба.

Водночас у міліції підтвердили інформацію члена Меджлісу Ленура Іслямова про підрив третьої за сьогодні лінії електропередачі, які ведуть з Херсонської області до Криму.

"До чергової частини Чаплинського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що 20 жовтня приблизно о 12:25 в полі неподалік від селища Новий Гай пошкоджена залізобетонна опора високовольтної лінії електропередач. Пошкодження виявив житель села, який в полі пас овець", - повідомили в ГУМВС України в Херсонській області.

Як відомо, вночі біля Чонгара вибухом було пошкоджено дві опори стовпа ЛЕП.

Між Херсонською областю і Кримом проведено чотири високовольтні лінії. Раніше повідомлялося, що Каховка-Островська відключена для реконструкції в рамках проекту будівництва ПС 750 кВ Каховська.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram