ГоловнаЕкономікаДержава

Німеччина виділила Україні 70 тис. євро на розвиток електроннних закупівель

Частину цих коштів ФРН надасть у вигляді комп'ютерів і обладнання для програмістів.

Німеччина виділила Україні 70 тис. євро на розвиток електроннних закупівель

Німеччина виділила грант Україні на розвиток системи електронних торгів. Про це в п'ятницю повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов на своїй сторінці у Facebook.

"Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини виділило 70 тис. євро для розвитку Системи електронних державних закупівель ProZorro. Допомога складається з фінансового гранту - 60 тис. євро, а також обладнання - 10 тис. євро. Грант буде спрямований на розвиток пілотної версії до рівня повноцінної платформи, здатної підтримувати торги всіх державних замовників в країні", - процитував Нефьодов "Вісник держзакупівель".

Обладнання - це, в основному, комп'ютерна техніка та офісне обладнання для програмістів, уточнив заступник міністра.

За його словами, гроші вже перерахованоі на Transparency International Ukraine.

Він нагадав, що реформа держзакупівель робиться повністю на кошти донорів, у тому числі, міжнародних організацій EBRD, WNICEF, GIZ. "Тому паралельно із законотворчістю, програмуванням, наймом і навчанням людей ми ще й шукаємо гроші і працюємо з донорами, щоб весь процес не зупинився. Найбільший внесок у перемогу вніс Юрій Бугай, який щодня спілкувався з Берліном", - написав Нефьодов.

Нагадаємо, Німеччина також виділила 15 тис. євро на допомогу біженцям у Маріуполі і 200 тис. євро на закупівлю газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram