ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрзалізничпостач" купує російську продукцію через посередників, - Хорощак

Залізниці спростовують роботу з виробниками з РФ.

"Укрзалізничпостач" купує російську продукцію через посередників, - Хорощак
Фото: tov-tob.livejournal.com

ДП "Укрзалізничпостач" закуповує продукцію російських виробників за завищеними цінами через дилерів російських підприємств. Сьогодні про це на брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявив в.о. директора держпідприємства Євген Хорощак.

За його словами, через збройний конфлікт на території України російські виробники не беруть участь у тендерах залізниці безпосередньо.

"Ми не купуємо сьогодні безпосередньо продукцію з Криму, продукцію з Росії. Ба більше, з Росії компанії взагалі навіть не подавалися на тендер. Але ми отримуємо листи, наприклад, від якогось російського заводу, що така-то компанія є його представником в Україні - ці дилери пропонують продукцію. І запасні частини до рухомого складу, і т.ін.", - заявив керівник УЗП.

Хорощак заявив, що компанія, у якої недавно закупили металовироби для залізниці на суму близько 77 мільйонів гривень, пропонувала саме російську продукцію - виробництва "Сєвєрсталі". Як пояснив голова "Укрзалізничпостачу", українського постачальника, який запропонував такі самі металовироби, але на 30 мільйонів дешевше, до участі в конкурсі не допустили, оскільки "він не встиг донести всі необхідні документи".

При цьому Хорощак визнав, що ДП "Укрзалізничпостач" переносить близько 30% тендерів. Причому часто на прохання самих учасників.

Нагадаємо, раніше журналісти програми "Наші гроші" оприлюднили схеми "відсіювання" з тендерів УЗП компаній, що пропонують нижчі ціни. Тендерний комітет переносить дату проведення конкурсів, щоб документація учасників виявилася "простроченою", а також вимагає надати документи та довідки, які не передбачені законодавством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram