ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр енергетики виступив проти "прокладок" в імпорті електроенергії

Демчишин пообіцяв не допустити створення нового RosUkrEnergo

Міністр енергетики виступив проти "прокладок" в імпорті електроенергії

Міністр енергетики і вуглепрому Володимир Демчишин виступив проти роботи сумнівних посередників з постачання електроенергії в Україні та участі в цих схемах кіпрських офшорних компаній. Він заявив, що виступає проти створення у сфері імпорту електроенергії нового RosUkrEnergo, пише РБК-Україна.

"Вважаю неприпустимим повернення прокладок. Я наполягатиму, щоб не було посередників у цих схемах. Постачати буде державна компанія або велика компанія, здатна забезпечити імпорт. Мова йде про великий обсяг і його має імпортувати серйозний постачальник", - підкреслив Демчишин.

Нагадаємо, що в компанії "Енергомережа", з якою Міністерство енергетики та вугільної промисловості раніше погодило імпорт електроенергії з Росії, заявили про готовність почати постачання в Україну вже наприкінці тижня.

Раніше на засіданні Кабміну Арсеній Яценюк звільнив заступника міністра енергетики Вадима Уліда. Звільнення відбулося через те, що Уліда підписав дозвіл на постачання електроенергії з Росії цій компанії.

Перевірка у базі податкової показує, що її засновниками виступають кіпрські офшори, а головою правління є один із братів Крючкових.

Експертів галузі також дивує той факт, що "Енергомережа", яка раніше ніколи не працювала на енергоринку, змогла отримала в листопаді від Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ліцензію на постачання електроенергії за нерегульованим тарифом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram