ГоловнаЕкономікаБізнес

Обстріли Авдіївського коксохіму можуть призвести до екологічної катастрофи

Без світла на АКХЗ може відбутися скидання неочищених вод з аміаком і смолами

Обстріли Авдіївського коксохіму можуть призвести до екологічної катастрофи
Фото: scm.com.ua

Обстріли Авдіївського коксохімічного заводу (АКХЗ, Донецька область) можуть призвести до екологічної катастрофи в регіоні.

Про це заявив Владислав Білоус, начальник управління з охорони навколишнього середовища групи "Метінвест", на конференції "Шляхи екологічної реабілітації Донбасу", пише "Главком".

"У разі тривалої відсутності електроенергії на АКХЗ може відбутися залпове скидання неочищених вод, які містять забруднювальні речовини: аміак, роданіди, феноли, смоли та інші. Це буде сильним екологічним ударом для величезної території незалежно від того, під контролем яких військ вона зараз знаходиться і як вона називається", - розповів Білоус.

За його словами, внаслідокбойових дій в околицях Авдіївки з кінця липня постійно виводяться з ладу лінії електропередач, що живлять завод. Підприємство весь час знаходиться на межі зупинки і вже вимушено припиняло виробництво. Це у свою чергу може призвести до екологічної катастрофи в регіоні.

АКХЗ, що входить до групи "Метінвест", неодноразово потрапляв під артилерійські обстріли під час збройного протистояння в районі Авдіївки. Внаслідок обстрілів ушкоджувалися лінії електропередач, які живлять завод, що 18 серпня і 10 листопада 2014 року призводило до зупинки АКХЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram