ГоловнаЕкономікаБізнес

Оцінювач "вишки Бойка" купив конкурента за $34,6 мільярда

Halliburton оголосила одну з найбільших угод цього року

Оцінювач "вишки Бойка" купив конкурента за $34,6 мільярда
Фото: halliburton.com

Одна з найбільших нафтосервісних компаній світу Halliburton, яка прославилася в Україні як оцінювач "вишки Бойка", купує свого конкурента Baker Hughes за 34,6 мільярда доларів.

Угоду американських компаній оформлять акціями і коштами: акціонери Baker Hughes отримають 1,12 акції Halliburton і 19 доларів за кожну акцію Baker Hughes, пише Reuters. Таким чином, вони отримають приблизно 36% акцій об'єднаної компанії, яка збереже назву Halliburton. Очікуваний ефект від злиття становить майже 2 мільярди доларів на рік.

Операцію одностайно затвердили ради директорів обох компаній, її мають завершити в другому півріччі 2015 року. Очолить об'єднану компанію нинішній глава Halliburton Девід Лесар.

Якщо угоду не затвердять антимонопольні органи і вона зірветься, Halliburton виплатить недодержку у 3,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, Halliburton у 2012 році заявила, що Україна не допустила порушень у купівлі бурової установки "Петро Годованець" (раніше - West Juno) і що вона дійсно коштує приблизно 400 мільйонів доларів з урахуванням обладнання. Тим часом в Україні склалася думка, що близько 150 мільйонів, які нібито витратили на обладнання та доставку, просто розікрали.

Зараз ця вишка дісталася Росії разом з компанією "Чорноморнафтогаз" і Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram