ГоловнаЕкономікаДержава

Міненерговугілля оприлюднить контракт із ПАР, - Продан

Міністр Юрій Продан упевнений, що ціна вугілля "об'єктивна"

Міненерговугілля оприлюднить контракт із ПАР, - Продан
Фото: Макс Левин

Ціна південноафриканського вугілля об'єктивна, і контракт про закупівлі незабаром буде оприлюднено. Про це сьогодні заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан після допиту в Генеральній прокуратурі України, передає РБК-Україна.

"Триває дослідження певної ситуації, пов'язаної з придбанням вугілля", - заявив Продан.

За словами міністра, співвідношення ціни та якості закуповуваного в ПАР вугілля залишається оптимальним.

"Ціна цього вугілля об'єктивна. Якщо виникають сумніви, то можна перевірити... Скоро буде опубліковано договір, і ви зможете побачити його умови", - заявив Продан.

Міністр повідомив, що в Україну вже завезено 250 тис. тонн вугілля. "Зараз це вугілля розвантажується з останнього корабля, надходить на електростанції і станції починають накопичувати вугілля", - сказав Продан.

Нагадаємо, міністр Продан проходить свідком у кримінальному провадженні про закупівлю Україною вугілля в Південно-Африканській Республіці. Допит Продана тривав близько чотирьох годин - з 15:00 по 18:55.

Напередодні міністр підтвердив, що органи прокуратури перевіряють угоди, пов'язані із закупівлею вугілля, зокрема, в Південноафриканській республіці. На засіданні РНБО 4 листопада президент Петро Порошенко доручив перевірити витрати Міненерго при купівлі вугілля, оскільки, за його даними, вугілля з ПАР закуповується за ціною, що перевищує ринкову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram