ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укргазвидобування" заявило про загрозу зупинки своїх потужностей

Резервуарні парки держпідприємства майже заповнено

"Укргазвидобування" заявило про загрозу зупинки своїх потужностей
Фото: facebook.com/Ukrgasvydobuvannya

Компанія "Укргазвидобування" заявила, що через неможливість продавати скраплений газ муситиме зупинити свої потужності.

Як сказано в повідомленні компанії, Мінекономіки і Міненерговугілля зволікають із призначенням аукціонного комітету з продажу сирої нафти, газового конденсату та скрапленого газу. Відповідно, "Укргазвидобування" не може проводити аукціони з продажу своєї продукції, яка накопичується в резервуарних парках підприємства. Компанія наголошує, що зараз вони майже заповнені.

Якщо не виправити ситуацію, то з 15 листопада "Укргазвидобування" муситиме зупинити Юліївську установку комплексної підготовки газу. З 24 листопада доведеться припинити роботу Яблоновського відділення переробки газу. Це призведе до скорочення виробництва зрідженого газу і втрати 4,5 мільйона гривень щодня.

30 листопада під загрозою зупинки опиниться технологічний цех стабілізації конденсату "Базилівщина". "Це матиме ще більш масштабні наслідки, а саме - призведе до зупинки видобувних промислових підприємств, які є основними "донорами" видобутку природного газу в Україні. Збитки суспільства і держави загалом будуть катастрофічними", - заявили в компанії.

Нагадаємо, що "Укргазвидобування" - найбільше видобувне підприємство в Україні. У 2013 році воно видобуло 15,1 мільярда кубометрів газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram