ГоловнаЕкономікаФінанси

Гонтарєва вважає, що курс долара 12,95 близький до економічно обґрунтованого

Нацбанк продовжить проводити щоденні валютні аукціони, координуючи курс

Гонтарєва вважає, що курс долара 12,95 близький до економічно обґрунтованого
Курс доллара в обменниках превысил отметку 14,0
Фото: Макс Требухов

Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва вважає, що курс 12,95 грн/дол. близький до економічно обґрунтованого. Про це йдеться в повідомленні Національного банку України в Facebook, повідомляє РБК Україна.

"Рахунок поточних операцій і стан платіжного балансу останні кілька місяців свідчили, що курс 12,95 грн/дол. близький до економічно обґрунтованого", - написала Гонтарєва.

"Я дивлюся з оптимізмом у майбутнє, оскільки великого імпортера - НАК "Нафтогаз України", що створює на ринку величезний попит, зараз виведено з ринку, він купує валюту безпосередньо з наших валютних резервів", - додала глава НБУ.

За словами держслужбовця, нещодавні рішення центробанку з валютного регулювання передбачають спочатку певний сплеск на валютному ринку, а потім його врівноваження і подальшу стабілізацію.

"Ринку потрібен певний час для поступового пошуку рівноважного курсу. Тому такі коливання були очікувані для нас, ми впевнені, вони не будуть тривалими", - заявила вона.

Як повідомляє видання, Гонатрєва підкреслила, що Нацбанк і надалі координуватиме цей процес проведенням валютних аукціонів на щоденній основі, але готовий вже в понеділок, 10 листопада, розглянути можливість додаткових заходів впливу.

Нагадаємо, курс долара в Україні вже сягнув позначки 14,47.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram