ГоловнаЕкономікаБізнес

Авіапаливо в Україні коштує на 70% дорожче за середньосвітові ціни, - думка

Президент турецької авіакомпанії просить скоротити податки і збори на авіапаливо

Президент турецької авіакомпанії Atlasjet Airlines Алі Мурат Ерсой вважає вартість авіапалива в Україні стримувальним фактором для розвитку пасажирських авіаперевезень. Про це він сказав на прес-конференції в аеропорту "Бориспіль".

"Висока вартість палива для літаків - це стримувальний фактор. Вона на 70% більша, ніж в інших країнах світу", - сказав Алі Мурат Ерсой. Він також звернувся до заступника міністра інфраструктури Петра Пінкаса з проханням зменшити податки і збори на паливо для літаків, щоб українські авіакомпанії могли конкурувати з компаніями інших країн світу.

Раніше журнал "Власть денег" повідомляв з посиланням на асоціацію повітряного транспорту IATA, що ціна на реактивне паливо на світових ринках трималася на рівні $120 за барель або близько 6200 грн за тонну станом на кінець 2013 року. Водночас український постачальник палива компанія "Укртатнафта" пропонував паливо за умови відвантаження залізничним транспортом по 11660 грн за тонну. Вартість палива при безпосередній заправці літака компанія не розголошує.

Алі Мурат Ерсой також додав, що суттєвою проблемою для розвитку пасажирських авіаперевезень в Україні може виявитися відсутність конкуренції.

Українська "донька" турецької компанії Atlasjet Airlines починає роботу в країні з 15 вересня як на внутрішніх, так і на міжнародних маршрутах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram