ГоловнаЕкономікаБізнес

ФДМ вимагає відсторонити людину Фірташа від управління "Сумихімпромом"

Санація заводу тільки погіршує його фінансове становище

ФДМ вимагає відсторонити людину Фірташа від управління "Сумихімпромом"
Фото: tsn.ua

Фонд державного майна вимагає відсторонити керуючого санацією (фінансовим оздоровленням) заводу "Сумихімпром" Ігоря Лазаковича, який раніше працював в Ostсhem Дмитра Фірташа.

Як повідомляє прес-служба фонду, робота Лазаковича тільки посилює скрутне фінансово-економічне становище підприємства. Зокрема, при ньому борг перед Пенсійним фондом сягнув уже 90 млн грн.

ФДМ повідомляє, що процедура санації була введена на підприємстві ще в жовтні 2012 року, але Лазакович досі не надав фонду на узгодження її план. До того ж йому вдалося домогтися кількох рішень суду, якими переносилися терміни розробки та узгодження плану санації. У квітні 2014 року ФДМ нарешті вдалося домогтися відмови суду на чергове клопотання про продовження цих строків, але керуючий санацією все одно не підготував її план.

Тому фонд закликає комітет кредиторів підприємства на найближчому засіданні відсторонити Лазаковича і надати на затвердження суду нову кандидатуру.

За інформацією ФДМ, станом на 1 червня загальна сума боргу "Сумихімпрому" перед кредиторами становить 1,38 млрд грн.

Нагадаємо, в число кредиторів "Сумихімпрому" входить низка банків, серед яких VAB Банк, Індустріалбанк, Укрексімбанк, Укрсоцбанк, Райффайзен банк Аваль, а також кілька структур, пов'язаних з Фірташем, таких як Ostchem International, "Сєвєродонецький Азот" і "Кримський титан" .

Значну частину боргу сконцентрували саме структури Фірташа, що й дозволило йому отримати операційний контроль над підприємством за рахунок призначення Лазаковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram