ГоловнаЕкономікаДержава

Генпрокуратура виявила масові порушення на військових заводах

Збитки держави оцінюють у десятки мільйонів гривень

Генпрокуратура виявила масові порушення на військових заводах
Фото: http://vv.gov.ua

Генеральна прокуратура виявила порушення на 17 військових заводах "Укроборонпрому", повідомив заступник генпрокурора Анатолій Матіос.

Як інформує РБК-Україна, на Житомирському бронетанковому заводі розукомплектовано 78 бойових машин, що завдало збитків державі на суму понад 12 млн грн.

На Київському бронетанковому заводі не знайшлося 4 танки загальною вартістю 5,6 млн грн, розукомплектовано 245 одиниць техніки. Проти представників підприємства також розпочато кримінальне провадження з приводу зловживання службовим становищем, що призвело до збитків у розмірі понад 21 млн грн.

Крім того, Харківська прокуратура почала кримінальне провадження за фактом розтрати державних коштів, призначених для закупівлі новітніх танків "Оплот" на суму 12,5 млн грн.

Нагадаємо, з 4 липня "Укроборонпром" очолює Роман Романов, депутат Херсонської облради. Перед ним стоїть завдання значно підвищити прибутковість концерну, забезпечити Збройні сили високоякісним озброєнням, і продемонструвати ефективні кроки у боротьбі з корупцією та збільшенні надходжень до держбюджету.

Концерн "Укроборонпром" створив президент Віктор Янукович у грудні 2010 року з метою об'єднання вітчизняних підприємств оборонно-промислового комплексу. Сьогодні до його складу входить близько 125 заводів.

За підсумками останніх років "Укроборонпром" входить до топ-100 продавців зброї. За оцінками Стокгольмського інституту досліджень проблем миру SIPRI, у 2012 році "Укроборонпром" продав зброї на $1,44 млрд, що дозволило йому посісти 58 місце в рейтингу. Сусідами держконцерну виявилися французька Dassault Aviation Groupe і британський QinetiQ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram