ГоловнаЕкономікаБізнес

Shell спростовує призупинення робіт на Юзівській ділянці

Компанія продовжує перший підготовчий етап

Shell спростовує призупинення робіт на Юзівській ділянці
Фото: http://www.telegraph.co.uk

Корпорація Shell стверджує, що не зупиняла роботи на Юзівському газовому ділянці. Учорашню заяву голови фінансового підрозділу компанії Shell Саймона Генрі, з якої ЗМІ зробили такий висновок, нібито неправильно зрозуміли.

Про це заявили в прес-службі компанії Shell агентству УНІАН.

"Плани компанії з розробки газу ущільнених пісковиків в Україні залишилися незмінними. Зараз триває перший підготовчий етап, який називається "базова оцінка стану довкілля" на Юзівській ділянці. Її почали в грудні 2013 року, і вона досі триває. До її закінчення не можуть бути розпочаті жодні практичні роботи", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, в січні 2013 року Україна підписала з Shell угоду про розподіл продукції строком на 50 років. Протягом цього часу Shell інвестуватиме і видобуватиме газ на Юзівській площі, розташованій у Харківській і Донецькій областях.

На цій площі заплановано видобувати газ з ущільнених пісковиків (на відміну від сланцевого, видобувають за допомогою вертикальних, а не горизонтальних свердловин).

У січні стало відомо, що перші свердловини на Юзівській ділянці пробурять 2014 року, аби отримати перший газ уже на початку 2015-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram