ГоловнаЕкономікаДержава

Росія передумала створювати особливу економічну зону в Криму

Півострів може стати "територією випереджаючого розвитку"

Росія передумала створювати особливу економічну зону в Криму
Фото: EPA/UPG

Уряд Росії, швидше за все, відмовиться від створення особливої економічної зони на території анексованого Криму.

Про це сказав заступник голови російського Мінфіну Сергій Шаталов, пише ИТАР-ТАСС.

"Стояло питання про те, що там буде особлива економічна зона, але, мабуть, особливої економічної зони, як я можу припустити, там не буде. Всі ОЕЗ, виходячи з того, як вони будувалися досі (хоча Калінінградська область була винятком), -. це колючий дріт зі спеціальним податковим та митним режимом. Побудувати таку ж складну систему для півострова Крим з одного боку непросто, з іншого немає особливої необхідності", - сказав він.

Однак податкові пільги для українського півострова все одно будуть. У Криму можуть визначити території випереджаючого розвитку, для яких створять спеціальні умови з мінімальними податками та максимальною участю держави у створенні інфраструктури. Закон про ТВР зараз розробляється.

Шаталов також заявив, що витрати на субсидування всіх програм, пов'язаних з приєднанням півострова до РФ, не перевищать 100 млрд рублів (менше $ 3 млрд). "Нам не буде потрібно нічого "виймати" з інших програм тому, що у нас закладені додаткові гроші в якості резерву уряду - 240 млрд рублів на цей рік", - сказав російський чиновник.

Нагадаємо, антикризовий резерв бюджету РФ складається з пенсійних внесків росіян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram