ГоловнаЕкономікаДержава

Українська економіка не готова до продажу землі іноземцям, - Держземагентство

Тимченко каже, що все "впирається в закон про ринок землі".

Українська економіка не готова до продажу землі іноземцям, - Держземагентство
Фото: Макс Левин

Голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко вважає, що протягом найближчих 10 років ринок сільськогосподарської землі для іноземців не відкриють.

Про це він заявив в ексклюзивному коментарі LB.ua.

"Ми впираємося в закон про ринок землі, який прописує функціонування земельного ринку. І поки його не ухвалять, земля продаватися не буде. Думаю, що протягом найближчих років 10, а може й узагалі, іноземці не зможуть купувати сільськогосподарські землі. Це право зможуть мати тільки українські громадяни і держава. А якщо іноземцям дадуть право купувати несільськогосподарські землі, то тут нічого страшного немає - це інвестиції", - вважає експерт.

Сам Тимченко виступає категорично проти продажу сільськогосподарської землі.

"Я категоричний противник продажу сільськогосподарської землі іноземцям. Ні українська економіка, ні бізнес не в змозі конкурувати зі світовим ринком і транснаціональними компаніями. Тому ми не повинні йти на такий крок, якщо хочемо зберегти наше головне багатство - землю", - наголосив він.

Нагадаємо, 2 жовтня депутати дозволили іноземним громадянам і підприємствам з іноземним капіталом купувати землю несільськогосподарського призначення. За відповідний законопроект у другому читанні проголосували 234 народних депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram