ГоловнаЕкономікаБізнес

Мільярдер Веревський вирішив позбутися цукрового бізнесу

"Кернел" є четвертим в Україні за обсягами випуску цукру.

Мільярдер Веревський вирішив позбутися цукрового бізнесу
Фото: focus.ua

Агрохолдинг "Кернел" мільярдера Андрія Веревського вирішив продати свої цукрові заводи, які компанія отримала внаслідок придбання компанії "Укррос" 2011 року.

Про це він заявив на зустрічі з інвесторами, пише

"Коммерсантъ-Украина".

Зараз "Кернел" є четвертим в Україні за обсягами випуску цукру. Загальна потужність переробки чотирьох заводів агрохолдингу - 22 тис. тонн буряка на добу.

Купівля "Укррос" мала дозволити "Кернелу" диверсифікувати бізнес - нині компанія є найбільшим виробником соняшникової олії в Україні з часткою ринку 28%. Тим паче, що тоді прибутковість цукрового бізнесу була порівнянна з масложировим - 25-30%. Однак холдинг наразився на труднощі у збуті продукції та вартості її реалізації.

Унаслідок перевиробництва

цукру протягом 2011/12 маркетингового року ціна на нього впала більш ніж на 40%, а Аграрний фонд відмовився виконувати контракт із закупівлі майже двох третіх обсягів цукру, виробленого компанією.

2011 року випущено рекордні за останні три роки обсяги цукру - 2,33 млн тонн, тоді як внутрішнє споживання становить 1,7-1,9 млн тонн.

Нагадаємо, за оцінками, "Кернел" має 330 тис. га землі і є другим серед найбільших латифундистів України.

Статки його власника - Андрія Веревського - журнал Forbes оцінив в $1 млрд. За цим показником він перебуває на сьомому місці серед

найбагатших українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram