ГоловнаЕкономікаДержава

Приватні компанії безкоштовно видаватимуть ключі електронного підпису

ДПСУ й учасники ринку електронного документообігу підписали відповідний меморандум.

Приватні компанії безкоштовно видаватимуть ключі електронного підпису
Фото: chirkofff.com

Надання податкової звітності в електронному вигляді стане безкоштовним навіть для клієнтів приватних ІТ-компаній, які спеціалізуються на таких сервісах.

Таку домовленість зафіксовано в підписаному в середу меморандумі між Державною податковою службою України та найвпливовішими учасниками ринку електронного документообігу, повідомляє "Укрінформ".

"Раніше підприємці мали можливість безкоштовно отримати ключі електронного підпису тільки в акредитованому центрі податкової служби. Сьогодні ми робимо важливий крок уперед - у пакеті послуг компаній, які підписують меморандум, буде передбачено програмний продукт, який дозволить їх клієнтам безкоштовно подавати звітність до податкової.

Сумарно компанії, з якими ми сьогодні підписуємо меморандум, охоплюють 80% ринку. Тобто 80% представників бізнесу, які користуються електронною звітністю, матимуть змогу робити це безкоштовно", - заявив під час офіційної церемонії підписання документа голова ДПС Олександр Клименко.

За його словами, відтак податкова служба очікує, що зросте кількість підприємців, які подаватимуть звітність в електронному вигляді.

Олександр Клименко додав, що меморандумом передбачено спільну розробку програмного забезпечення для подання звітності. Відповідно до меморандуму буде створено робочу групу, до складу якої увійдуть фахівці ДПС України та представники компаній, з якими підписано меморандум.

За три місяці існування Центру сертифікації електронних ключів (почав працювати з 30 травня поточного року) у складі податкової служби було видано вже 90 тисяч ключів. Як і прогнозували експерти податкової, популярність нового безкоштовного сервісу податкової швидко росте, підсумував голова ДПС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram