ГоловнаЕкономікаДержава

У Кабміні придумали, що робити зі сміттям

Затверджено відповідний національний проект.

У Кабміні придумали, що робити зі сміттям
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні затвердив національний проект "Чисте місто". Наступного тижня Кабмін планує затвердити проект "Олімпійська надія 2022".

Про це в інтерв'ю журналістам заявив голова Державного агентства з інвестицій та управління нацпроектами Владислав Каськів.

"Учора в прем'єра відбулася нарада щодо трьох національних проектів. Стосовно терміналу LNG сьогодні прийнято ТЕО... І стосовно національного проекту "Чисте місто". Цей проект передбачає створення нової індустрії переробки сміття, якої ще не існує в Україні. За приклад буде взято 10 сміттєпереробних заводів із глибоким ступенем переробки - більш ніж 50%. Наразі в Україні немає жодного такого заводу, а рівень переробки не перевищує 5%. Третій національний проект - це "Олімпійська надія 2022", - повідомив Каськів.

Окрім того, він акцентував, що на засіданні уряду схвалили національний проект "Чисте місто", а проект "Олімпійська надія 2022" "буде презентовано завтра". За його словами, наступного тижня "це питання буде винесено на розгляд уряду. Думаю, рішення буде позитивним, оскільки проект розробляла провідна компанія. Їй удалося забезпечити прекрасну роботу".

Нагадаємо, Кабмін на своєму останньому засіданні затвердив ТЕО будівництва LNG-термінала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram