ГоловнаЕкономікаБізнес

"Рот Фронт" захистив права на "Барбарис"

Кондитерська фабрика має виняткові права на товарний знак.

"Рот Фронт" захистив права на "Барбарис"
Фото: http://marker.ru

Кондитерська фабрика "Рот Фронт", що виробляє карамель "Барбарис" із 1935 року, стала власником виняткових прав на цей товарний знак. Тепер жодна компанія не зможе випускати товари з такою назвою, не отримавши дозволу в "Рот Фронту", повідомляє ділове видання "Маркер".

Роспатент визнав товарний знак "Барбарис" загальновідомим. Як пояснили юристи, це означає, що тепер його використовуватимуть тільки для виробництва карамелі.

"Компанія отримує захист у всіх класах міжнародної класифікації. Тепер інші організації, які захочуть запатентувати товари зі знаком "Барбарис", повинні будуть просити у "Рот Фронту" дозвіл. І компанія може зажадати будь-яку грошову суму, яку вважатиме за потрібну", - розповіла патентний повірений Олена Полєнова.

Компанія "Рот Фронт" виробляє карамель "Барбарис" із 1935 року. Але офіційно зареєструвала товарний знак у державному реєстрі товарних знаків із 1996 року. 2011 року фабрика виробила 1476 тонн карамелі.

На сьогодні в Росії зареєстровано 114 загальновідомих товарних знаків, у тому числі "Аерофлот", "Трансаеро", "РЖД", лікарський препарат "Вітрум" тощо.

Барбарис (лат. Bérberis) - великий рід чагарників, рідше дерев, сімейства барбарисових (Berberidaceae).

Нагадаємо, в Росії може з'явитися ковбаса "Буранівські бабусі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram