ГоловнаЕкономікаБізнес

Глава Opel пішов у відставку

Власники автовиробника втомилися терпіти збитки.

Глава Opel пішов у відставку

Глава німецького автовиробника Opel Карл-Фрідріх Штраке залишив свій пост. Повідомлення про відставку Штраке прес-служба General Motors розповсюдила в четвер увечері. У ньому говориться, що тимчасово виконуючим обов'язки головного виконавчого директора компанії призначено главу наглядової ради Opel Стіва Гірського.

"Зараз GM знаходиться в пошуку підходящої кандидатури на пост глави Opel. Крім того, найближчим часом наглядова рада Opel призначить тимчасового голову правління компанії", - йдеться в повідомленні.

Список кандидатур, а також причини звільнення Штраке наразі не розкриваються. Як розповіли Bloomberg джерела, знайомі із ситуацією, відставка Штраке може бути пов'язана з тим, що керівництву GM не подобаються зростаючі збитки німецького бренду. "За 12 років ми втратили $16 млрд. Так далі тривати не може", - розповів глава GM Ден Акерсон 28 червня про втрати на європейських операціях.

Ситуацію Opel ускладнює і той факт, що німецькому автовиробнику заборонено продавати автомобілі за межами європейського ринку (домовленість між GM і Opel, коли американський концерн купував німецький бренд). У зв'язку з цим компанія не може вийти на необхідні масштаби виробництва і спробувати себе на перспективних азіатських ринках. Водночас в Європі падає автопродаж.

Відхід Карла Штраке зі свого поста означає, що найближчим часом Opel доведеться знайомитися з уже четвертим виконавчим директором менш ніж за три роки. Ганс Демант обіймав цей пост з листопада 2009 року і через два місяці його було замінено на Ніка Рейлі, який пішов у квітні 2011.

Нагадаємо, в березні повідомляли, що General Motors закриє два заводи Opel в Європі. 2011 рік виявився для Opel вкрай невдалим. Тимчасом, як GM заробила понад $8 млрд, його німецька донька принесла $700 млн збитків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram