ГоловнаЕкономікаФінанси

У Росії суд вирішив закрити доступ до сайтів МММ

Проекти Мавроді надають фінпослуги всупереч закону.

У Росії суд вирішив закрити доступ до сайтів МММ
Фото: www.kp.ru

Комсомольський районний суд Тольятті в Росії доручив одному з місцевих інтернет-провайдерів закрити доступ до сайтів Сергія Мавроді "МММ-2011" та "МММ-2012".

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури РФ. Суд ухвалив таке рішення у зв'язку з тим, що проекти Мавроді, не будучи юрособами, всупереч закону надають громадянам фінансові послуги.

"На сайтах розміщено інформацію про проекти під назвою "МММ-2011" і "МММ-2012". За твердженням їх автора Сергія Мавроді, учасники проекту, набуваючи віртуальні МАВРО, зможуть отримати до 900% річних, фінансуючи один одного. При цьому кожен отримує додатково 20% від внесків учасників, залучених у систему. На зазначених сайтах міститься не лише інформація про проекти, а й пропозиція стати їх фінансовим учасником. Також роз'яснено, що структура не планує будь-яких інвестицій. Прибуток буде вилучатись за рахунок грошей, внесених іншими вкладниками", - йдеться в повідомленні.

Крім того, реклама фінпослуг у Росії не повинна містити гарантії та обіцянки в майбутньому прибутковості вкладень, якщо вона не може бути визначена на момент укладання відповідного договору.

Нині в Самарській області триває робота з підготовки аналогічних позовних заяв до більш ніж 100 провайдерів на території регіону.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв вважає, що вкладники МММ самі винуваті у втраті своїх коштів. Він також заявив, що держава відповідальності за це нести не буде.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram