ГоловнаЕкономікаДержава

Янукович ветував свій же закон про адмінпослуги

Реформа сфери адміністративних послуг застопорилася.

Янукович ветував свій же закон про адмінпослуги
Фото: www.president.gov.ua

Президент Віктор Янукович застосував право вето до закону "Про адміністративні послуги", який сам же раніше вніс до парламенту.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

Зазначений закон Янукович повернув до Верховної Ради зі своїми пропозиціями.

Президент зазначає, що в законі передбачено, що адмінпослуги здійснюються безпосередньо через центри надання адмінпослуг і через Єдиний державний портал адмінпослуг.

Водночас у документі відсутній механізм фінансового забезпечення цих центрів.

У зв'язку з цим Янукович пропонує передбачити в законі компенсаційний механізм, визначивши, зокрема, що організація забезпечення надання адмінпослуг є делегованим повноваженням, що здійснюють виконавчі органи селищних та міських рад.

Також, на думку Президента, в законі не визначено механізм контролю за ефективністю витрачання бюджетних коштів під час здійснення закупівель бланків документів суворого обліку, які використовуються суб'єктами надання адмінпослуг, і способи державного регулювання цін на такі бланки.

Президент зазначає, що це створить ризики зловживань під час здійснення відповідних закупівель та неефективного витрачання бюджетних коштів.

Янукович пропонує визначити, що діяльність, пов'язана з виготовленням бланків документів, у тому числі суворого обліку, здійснюється виключно державними підприємствами, установами та організаціями, перелік яких визначається Кабінетом Міністрів.

Крім того, Президент вважає за необхідне встановити ціни на бланки документів відповідно до частини 5 статті 191 Господарського кодексу.

Нагадаємо, 17 травня Верховна Рада ухвалила в цілому відповідний законопроект №9435.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram