ГоловнаЕкономікаБізнес

Експерти уклали топ-10 найнадійніших авіакомпаній

Компанії оцінили за 15 критеріями.

Експерти уклали топ-10 найнадійніших авіакомпаній

Швейцарське рейтингове агентство Air Transport Rating Agency (ATRA) опублікувало свіжий рейтинг найнадійніших авіакомпаній.

Проаналізувавши 92 найбільші за фінансовими результатами авіакомпанії світу, найбезпечнішими з них (за абеткою) 2012 року ATRA визнала Air Canada, Air France-KLM, AMR Corporation (American Airlines і American Eagles), Delta Airlines, International Airlines Group (British Airways), Lufthansa, Qantas, Southwest Airlines, United-Continental Holdings і US Airways.

Рейтинг комерційних авіакомпаній складено на підставі математичного аналізу 15 критеріїв безпеки, які було обрано після вивчення причин, що призвели до аварій і нещасних випадків.

Серед критеріїв ATRA називає такі, як фінансові результати діяльності авіакомпанії, коефіцієнт зайнятості пасажирських крісел, кількість пілотів і других пілотів, середній вік флоту і його однорідність, число літаків із підвищеним ризиком.

Нагадаємо, в торішній рейтинг найбезпечніших авіаліній увійшли три європейські, шість американських і один японський перевізник.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram