ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін запропонував розбавити пальне спиртом

В уряді вбачають у такому нововведенні суцільний позитив.

Кабмін запропонував розбавити пальне спиртом
Фото: newsukraine.com.ua

Із 2016 року бензини в Україні повинні містити не менш ніж 7% біоетанолу. Про це йдеться в урядовому законопроекті №10572-1, який зареєстрували в парламенті 13 червня.

Проектом акта передбачено, що вміст біоетанолу в бензинах, які виробляються або реалізовуються на території України, 2013 року рекомендується (але ще не буде обов'язковим) на рівні 5%, в 2014-2015 роках вміст біоетанолу в бензинах обов'язково має бути на рівні не менш ніж 5%, а з 2016 року вміст біоетанолу буде обов'язковим у бензинах на рівні 7%.

На думку авторів законопроекту, ухвалення та реалізація проекту акта дозволить створити сприятливі умови для прискореного розвитку виробництва та споживання альтернативних видів палива на території України, прогресивного розвитку вітчизняного ринку моторного палива та посилення енергетичної незалежності України і не спричинить негативних соціально-економічних та інших наслідків.

Нагадаємо, в Міненерговугілля вважають, що додавання в бензин біоетанолу дозволить знизити споживання нафти до півмільйона тонн. Це також може істотно завантажити потужності вітчизняних спиртових заводів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram