ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін придумав, як посприяти малому бізнесу

В Україні буде проведено конкурс бізнес-планів серед молоді.

Кабмін придумав, як посприяти малому бізнесу
Фото: segodnya.ua

Кабінет Міністрів затвердив план заходів з виконання національної програми сприяння розвитку малого підприємництва 2012 року.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну №331 від 31 травня.

Зокрема, уряд доручив Міністерству освіти і науки, молоді та спорту, Державній службі молоді та спорту, Державній службі з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва і місцевим органам влади провести всеукраїнський конкурс бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді.

Держслужбі регуляторної політики та розвитку підприємництва, Міністерству культури і місцевим органам доручено сприяти розвитку та підтримці народних промислів та ремесел.

Окрім того, Міністерству економічного розвитку і торгівлі доручено сприяти залученню міжнародної технічної допомоги для розвитку малого бізнесу та сприяти розвитку мережі фондів підтримки підприємництва, а також забезпечити виконання освітньої програми з питань початку підприємницької діяльності.

На Міністерство соціальної політики та інші відповідальні органи влади покладається обов'язок залучення до підприємницької діяльності інвалідів, жінок, молоді, звільнених у запас військовослужбовців, безробітних, що, на думку Кабміну, дозволить збільшити кількість суб'єктів малого бізнесу серед малозабезпечених верств населення, створить нові робочі місця.

Державному комітету телерадіомовлення спільно з Мінекономіки доручено сприяти наданню інформаційної підтримки малому підприємництву через засоби масової інформації.

Також, згідно з документом, Міністерству юстиції, Міністерству фінансів, Раді підприємців при Кабміні та іншим відповідальним органам доручено внести зміни в низку законодавчих актів з метою вдосконалення правової бази, механізмів реалізації державної політики у сфері внутрішньої торгівлі, а також удосконалення системи ліцензування ведення бізнесу.

Такі плани заходу затверджуються Кабміном щороку.

Нагадаємо, в квітні Президент Віктор Янукович підписав Закон про держпідтримку малого та середнього підприємництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram