ГоловнаЕкономікаФінанси

Росіяни планують об'єднати дві українські біржі

До об'єднання вже почали готуватися і в Україні.

Росіяни планують об'єднати дві українські біржі
Фото: EPA/UPG

Російська біржа ММВБ-РТС готова розглянути питання про об'єднання українських "дочок" - ПФТС (володіє 50%+1 акція) та "Української біржі" (заявлялося про володіння 43%, тимчасом як офіційно - лише 22,44%), пише "Коммерсант-Украина".

"У ПФТС та УБ істотно розрізняється структура акціонерів, незважаючи на те, що ми є основним об'єднуючим елементом, потрібно буде врахувати інтереси всіх, тому об'єднання бірж в Україні планується закінчити не раніше осені", - заявив президент ММВБ-РТС Рубен Аганбегян.

До об'єднання вже почали готуватися і в Україні. Як стало відомо, в квітні рада "Української біржі" створила робочу групу з інтеграції ПФТС та УБ.

Проте у ПФТС зазначають, що до цієї групи не мають жодного відношення. "Ця група була створена рішенням їх ради з числа акціонерів УБ. Яке ми маємо до неї відношення?", - відповів глава правління ПФТС Олександр Скляров.

"При УБ є робоча група з об'єднання, а при ПФТС - ні. Про яку думку можна говорити, якщо одна розробляє, а інша навіть не в курсі?", - обурений член ради ПФТС Сергій Бродович.

Нагадаємо, минулого року "Українська біржа" та ПФТС підписали меморандум про співробітництво.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram