ГоловнаКультура

Мінкультури висловило стурбованість ситуацією зі звільненням Ройтбурда

На підтримку директора музею виступив і міністр Бородянський.

Мінкультури висловило стурбованість ситуацією зі звільненням Ройтбурда
Александр Ройтбурд
Фото: Макс Левин

Міністерство культури, молоді та спорту України висловило стурбованість ситуацією навколо звільнення директора Одеського художнього музею Олександра Ройтбурда.

"Юристи Міністерства проаналізують відповідне рішення Одеської облради і ретельно з'ясують, які юридичні підстави для усунення відомого художника із займаної ним посади", - йдеться в заяві, опублікованій на сторінці міністерства у фейсбуці.

Міністерство заявляє, що після всебічного вивчення питання "буде діяти в межах своєї компетенції для врегулювання конфліктної ситуації, яка має значний суспільний резонанс".

Новопризначений міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський також висловився щодо останніх подій і звернувся до одеситів і жителів області.

"Сьогодні ця не абстрактна обласна рада звільнила Олександра Ройтбурда. Його звільнили Ви, обираючи тих людей, які проголосували так, як проголосували. Абстрактне обурення не працює - працює активна дія, участь у виборах, об'єднання навколо тих людей, чиї рішення спрямовані на розвиток Вашого чудового міста і його унікальної культури", - написав Бородянський.

"Я б на Вашому місці не розкидався талантами і професіоналами, а всіма силами беріг їх, залучав до життя Вашого прекрасного міста і створював умови для творчості. Зі свого боку, в межах моєї компетенції та компетенції Міністерства культури, молоді та спорту, ми перевіримо законність звільнення та відповідність процедурним нормам. Я розмовляв з Олександром і гарантував, що ця ситуація буде мною особисто контролюватися", - написав Бородянський.

Міністр також додав до свого повідомлення звіт про діяльність музею.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо про звільнення Олександра Ройтбурда з посади директора Одеського художнього музею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram