ГоловнаКультура

Французький режисер Жан-Люк Годар відмовився співпрацювати з "Ермітажем" через Сенцова

Режисер заявив, що він не має права відвідувати Росію.

Французький режисер Жан-Люк Годар відмовився співпрацювати з "Ермітажем" через Сенцова

Французький режисер Жан-Люк Годар відмовився від спільного проекту з російським музеєм "Ермітаж" через справу політв'язня, українського режисера Олега Сенцова. Про це повідомляє прес-служба музею.

"Деякий час тому наші французькі партнери і колеги завзято запропонували "Ермітажу" здійснити спільний проект з Жаном-Люком Годаром. "Ермітаж" погодився й були проведені переговори про те, що Годар приїде у грудні в "Ермітаж" для цього. На жаль, днями він повідомив, що у зв'язку зі справою Олега Сенцова він вважає, що не має права відвідати "Ермітаж" і стежить за розвитком подій", - йдеться у повідомленні.

За словами директора "Ермітажу" Михайла Піотровського, "в умовах політичних загострень мости культури повинні вибухати останніми".

Раніше Жан-Люк Годар відмовився приїхати у Санкт-Петербург через справу Сенцова.

Нагадаємо, у серпні Жан-Люк Годар разом з міністром культури Франції Франсуа Ніссеном, режисером Девідом Кроненбергом, а також з більш ніж 100 діячами культури підписав відкритий лист до ЄС і ООН із закликом звільнити Сенцова. У листі вони висловили надію, що міжнародні організації зможуть вплинути на рішення російського президента Володимира Путіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram