ГоловнаКультура

На Каннському кінофестивалі відкрився український павільйон

Українська делегація розраховує на зустрічі з продюсерами і кіновиробниками.

На Каннському кінофестивалі відкрився український павільйон
Фото: Дарья Бадьёр

На Каннському кінофестивалі відкрився український павільйон. Він представляє велику кількість промоматеріалів, які ознайомлюють іноземних професіоналів з новими кінопроектами і станом розвитку національної кіноіндустрії в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"В українському павільйоні, розташованому в Village International під номером №102, представлена загальна інформація про учасників, стан і досягнення українського кіноринку, професійні можливості для кіновиробництва і переваги копродукції з українськими партнерами", - йдеться в повідомленні.

Павільйон вже відвідали віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, перший секретар з питань культури Посольства України у Франції, письменниця Ірена Карпа, а також українські та іноземні продюсери.

На плазмовому екрані демонструються в павільйоні трейлери українських фільмів, як готових стрічок, так і робочі матеріали картин, які ще перебувають у виробництві. В рамках роботи павільйону заплановані зустрічі українських продюсерів з іноземними кіновиробниками, фестивальними відбірниками, представниками фондів і кінокомісій, дистриб'юторами з усього світу.

Нагадаємо, український павільйон на Marche du Film організований спільними зусиллями Держкіно та представників української кіноіндустрії, а саме Української кіноасоціації, Асоціації кіноіндустрії України, КМКФ "Молодість" та Одеського міжнародного кінофестивалю. Робота Національного павільйону триватиме до 17 травня.

71-й міжнародний Каннський фестиваль відкриється 8 травня в театрі Люм'єр фільмом іранського режисера Асгар Фархаді "Всі знають" з Пенелопою Крус і Хав'єром Бардемом у головних ролях. На фестивалі в Каннах відбудеться світова прем'єра фільму Лозниці "Донбас".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram