ГоловнаКультура

Сергій Жадан випустив новий роман

"Інтернат" розповідає про події війни на Донбасі.

Сергій Жадан випустив новий роман
Фото: Facebook / Сергій Жадан [офіційна сторінка]

Відомий письменник і поет Сергій Жадан презентував новий роман - "Інтернат" (видавництво Meridian Czernowitz).

Як повідомляє видання L’Officiel Ukraine, 2014 року Жаданові почав писати чоловік з-під Луганська, який надсилав йому свої щоденники подій на сході.

"Якоїсь миті мені здалося, що з цього може вийти книга, - цитує письменника видання. - Це важливий голос людини, який фактично займає нейтральну позицію. Він намагається розібратися, як так сталося, що почалася війна. Я запитав, чи не проти чи він, якщо я використаю його як певний прообраз, і він відповів, що не проти".

Жадан додав, що намагався написати цю книгу ще 2014 року, але тоді не вдалося, і він радий, тому що "тоді текст вийшов би занадто емоційним".

"Я намагався максимально нейтрально писати цей роман. Багатьом це, радше за все, не сподобається. Але я так бачу, і мені здається нечесним писати не так, як я бачу", - зізнається письменник.

На сайті видавництва опубліковано анотацію до "Інтернату": "Січень 2015 року. Донбас. Паша. Учитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути, щоб потім повернутися назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитися, на чиєму боці його дім".

Фото: Meridian Czernowitz

Книга вже надійшла у продаж.

Презентація роману відбудеться зокрема під час Форуму видавців у Львові: презентація та автограф-сесія відбудуться 15 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram