ГоловнаКультура

У селі під Ужгородом відкрили площу Енді Воргола

Вона з'явилася в рамках декомунізації. 

Фото: moskal.in.ua

У селі Минай на околиці Ужгорода в суботу відкрили площу Енді Воргола. Цю назву в рамках декомунізації було надано колишній Жовтневій площі, повідомляється на сайті губернатора Закарпаття Геннадія Москаля. 

Оскільки Холмківська сільрада не захотіла змінювати назву топоніма, це зробив Москаль своїм розпорядженням. Голова обладміністрації прийшов на відкриття площі в червоній футболці з зображенням Воргола.

Фото: moskal.in.ua

"Енді Воргол має безпосередній стосунок до нашої області, а його історія є прекрасним прикладом того, як людина з цих земель досягла світового успіху. Картини Енді Воргола продають на аукціонах за суми, що перевищують 100 млн доларів, він входить до десятки найдорожчих художників світу. Енді Воргол має українське коріння, його батьки жили за сто кілометрів від Ужгорода, тому художник цілком заслуговує, щоб на його честь була названа площа на Закарпатті", - заявив Москаль.

Відкриття площі Воргола приурочили до 89-ї річниці від дня народження художника, яка буде відзначатися в неділю, 6 серпня.

Крім того, в атріумі обласної адміністрації сьогодні було відкрито виставку репродукцій творів Воргола.  

Фото: moskal.in.ua

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram