ГоловнаКультура

Силовики провели обшук у екс-директора Львівської галереї мистецтв у справі про зникнення з музею книг

Про зникнення заявив нинішній директор.

Силовики провели обшук у екс-директора Львівської галереї мистецтв у справі про зникнення з музею книг
Фото: facebook/ihor.vasiunyk

Правоохоронні органи прийшли з обшуком до екс-директора Львівської галереї мистецтв Лариси Возницької-Разінкової. Про це повідомляє ZAXID.NET із посиланням на прес-секретаря Національної поліції Львівської області Світлану Добровольську. За її словами, обшуки проводили слідчі Галицького відділу поліції в рамках розслідування, подробиці обшуку не розголошують.

Однак на своїй сторінці в фейсбуці народний депутат Ігор Васюник опублікував фото Лариси Возницької під час обшуку і повідомив, що правоохоронці нічого не знайшли. І викликали її для дачі пояснень 10 серпня.

"У будинку Лариси Возницької зараз проводить обшук поліція. В рамках відкритого кримінального провадження за фактом нібито викрадення книг із Музею книги. За заявою нинішнього керівника картинної галереї Тараса Возняка", - написав він.

Нагадаємо, Лариса Возницька-Разінкова очолила Львівську галерею мистецтв після загибелі свого батька Бориса Возницького в 2012 році. Восени 2016 року відбувся конкурс на цю посаду. У конкурсі переміг Тарас Возняк. Під час перевірки фондів було виявлено зникнення 95 стародавніх кириличних книг, вартістю десятки мільйонів доларів. Лариса Возницька пропажу заперечує, стверджуючи, що влітку 2016 року вся колекція книг, включаючи зниклі, була на місці. За фактом зникнення артефактів відкрито кримінальне провадження.

Відзначимо також, що Львівська галерея мистецтв, заснована в 1907 році, вважається одним із найбагатших музеїв України. Її фонди налічують 62 тисячі творів світового та національного мистецтва. До складу галереї входять 16 музейних комплексів і окремих невеликих музеїв, як-от: музей "Русалка Дністровая", музей Івана Виговського, музеї-заповідники в Жовківському, Золочівському та Підгорецькому замках і т.д.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram