ГоловнаКультура

Екс-міністр культури став гендиректором Львівської опери

Вовкун ввів український дубляж іноземних фільмів.

Екс-міністр культури став гендиректором Львівської опери
Фото: zbruc.eu

Директором Львівського театру опери та балету їм. Соломії Крушельницької став Василь Вовкун. Його підтримали шість з дев'яти членів конкурсної комісії, повідомляє ZAXID.NET.

Найближчий конкурент Вовкуна, який разом з ним вийшов у другий тур голосування, директор Хмельницької філармонії Олександр Драган набрав всього три голоси. На посаду гендиректора претендували семеро кандидатів.

Зазначається, що конкурс був оголошений на посаду гендиректора-художнього керівника, тобто дві посади об'єднані в одну. У Василя Вовкуна на час оголошення конкурсу чинний контракт на посаду художнього керівника. Поки не закінчиться його контракт, новий керівник міг бути тільки генеральним директором. Однак Василь Вовкун просто об'єднає посади гендиректора і художнього керівника Львівської опери.

Василь Вовкун народився в 1957 році в с. Мацошин Львівської області. Навчався в студії при Львівському академічному українському драматичному театрі ім. М. Заньковецької (актор). Закінчив акторський факультет Київського державного інституту театрального мистецтва ім. Карпенка-Карого.

У 2006-2007 рр. був заступником голови Нацради з питань культури і духовності при президентові України. У 2007-2010 рр. - міністром культури України.

На посаді міністра культури Вовкун став ініціатором вшанування жертв Голодомору на державному рівні і українського дубляжу іноземних фільмів.

Нагадаємо, українка Оксана Линів стала головним диригентом опери австрійського Граца.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram