ГоловнаКультура

У Києві можна буде послухати онлайн-концерти Берлінського філармонічного оркестру

Трансляції концертів будуть випереджати лекції.

У Києві можна буде послухати онлайн-концерти Берлінського філармонічного оркестру
Саймон Рэттл
Фото: EPA/UPG

Концерти відомого Берлінського філармонічного оркестру можна буде подивитися на великому екрані в арт-просторі "Плівка" на території Національного центру Довженка.

Куратором проекту Digital Concert Hall в Україні буде музичний критик Любов Морозова. Співорганізатором виступає Гете-інститут.

У 2009 році оркестр запустив проект "Цифровий концертний зал", в рамках якого транслюються живі концерти оркестру і показуються архіви відеозапису.

Глядачі в Києві також зможуть подивитися як онлайн-концерти, так і записи відомих концертів Берлінського філармонічного. Кожен показ в "Плівці" буде випереджатися невеликою лекцією про те, що буде виконуватися.

Проект стартує 28 лютого о 20:00 зі спільного концерту Саймона Реттла і Емануеля Акса, що складається з французької музики. Запис концерту відбувся 18 червня 2016 року. Реттл - діючий головний диригент оркестру, який за результатами опитування BBC Music Magazine посів шосте місце в списку легендарних диригентів усіх часів. Емануель Акс - один з найбільш видатних піаністів, уродженець Львова.

У програмі концерту - симфонічна поема Дебюссі "Післяполудневий відпочинок фавна", що вважається точкою відліку ери музичного імпресіонізму і "Америки" Едгара Вареза для оркестру в складі понад 200 виконавців.

Вхід на всі події проекту Digital Concert Hall в "Плівці" вільний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram