ГоловнаКультура

Меріл Стріп стане головою журі Берлінале-2016

Наступного року Берлінський кінофестиваль відбудеться у 66-те

Меріл Стріп стане головою журі Берлінале-2016
Фото: EPA/UPG

Берлінський кінофестиваль, який проводять щорічно в лютому, оголосив главу міжнародного журі основного конкурсу. Нею стала відома голлівудська актриса Меріл Стріп.

Про це повідомляє прес-служба кіноогляду.

Берлінале-2016 стане першим фестивалем, на якому Меріл Стріп очолить жюрі.

"Меріл Стріп - одна з найбільш творчих і різнопланових кіноактрис, - говорить директор фестивалю Дітер Косслік. - Щоб відзначити наше захоплення її екстраординарним талантом, ми нагородили її почесним "Золотим ведмедем" у 2012 році. Я дуже радий тому, що Меріл Стріп повертається в Берлін і очолить міжнародне журі".

Меріл Стріп - одна із знакових актрис нашого часу. Вона зіграла у понад 40 фільмах, отримала 19 номінацій на "Оскар" і тричі відзначена нагородою Американської кіноакадемії за ролі у фільмах "Крамер проти Крамера", "Вибір Софі" і "Залізна леді". Стріп - володарка восьми "Золотих глобусів", в цілому на цю премію вона номінувалася 20 разів.

Одна з перших драматичних ролей Меріл Стріп, що принесла їй першу номінацію на "Оскар", - у драмі Майкла Чіміно "Мисливець на оленів" (1978) з Робертом Де Ніро в головній ролі. У 1992 році Стріп зіграла свою першу комедійну роль - у фільмі "Смерть їй личить" Роберта Земекіса.

Наступний фільм за участю Меріл Стріп вийде в американський прокат наприкінці цього року - це "Суфражистки", де головну роль зіграла Керрі Малліган. Стріп грає відому суфражистку Еммелін Панкурст.

Нагадаємо, у 2015 році головою журі на Берлінале був Даррен Аронофскі. Журі під його проводом віддало головну нагороду фестивалю - "Золотого ведмедя" - фільму Джафара Панахі "Таксі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram