ГоловнаКультура

Викладачці київського вишу не продовжили контракт через критику умов навчання

Ларису Артюгіну звільнили після семи років співпраці

Викладачці київського вишу не продовжили контракт через критику умов навчання
Лариса Артюгина
Фото: Лариса Артюгина / Facebook

Викладачці Інституту екранних мистецтв КНУ імені Карпенка-Карого, учасниці об'єднання "Вавилон 13" Ларисі Артюгіній не продовжили контракт з вишем після семи років співпраці.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Мене звільнили з КНУТКТ імені Карпенка-Карого. Навіть не поставили до відома протягом місяця", - написала вона.

Таке рішення вона пов'язує з критикою умов навчання у цьому виші.

"Історія почалася ще у вересні, коли я, єдина з усього викладацького складу, відмовилася підписувати заяву про двотижневу відпустку за свій рахунок, - зазначила Артюгіна. - На ректораті оголосили, що в університеті не вистачає грошей, і всі зобов'язані це зробити. Я щиро хотіла зрозуміти, чому ж не вистачає грошей у виші, де половина студентів платить великі гроші за навчання і виш підтримується фінансово ще й державою (Мінкультом і Міносвіти). Відповідь не отримала досі".

Викладач розповіла, що 13 квітня вона направила ректору та директору інституту заяву про те, що змушена перенести заняття зі студентами в офіс "Вавилону13" через побутові умови.

"Враховуючи системне відключення води і відсутність функціонування туалетів, в Інституті екранних мистецтв, доводжу до вашого відома вимушене перенесення занять зі студентами в інше приміщення, а саме в офіс ГО "Вавилон 13" за адресою вул. Ярославів Вал, буд. 9. і офіс ГО "Новий Донбас" за адресою вул. Обсерваторна, 21-А", - написала Артюгіна.

При цьому вона нагадала, що, згідно з контрактом, як науково-педагогічний працівник вона має право на належні умови праці та відпочинку, вільний вибір форм, методів, засобів навчання, виявлення педагогічної ініціативи. "У розділі 5.2 зазначено, що університет зобов'язаний забезпечити умови роботи відповідно до вимог нормативних актів про охорону праці, виробничу санітарію та гігієну праці", - додала вона.

За словами Артюгіної, після цього заввідділом кадрів повідомив, що ректор вказав на порушення постанови про правила проведення занять, і з нею не варто продовжувати контракт.

"Унітази перемогли", - написала викладач.

Нагадаємо, група українських кінематографістів "Вавилон 13" готує фільм, змонтований з відео українських бійців антитерористичної операції на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram