ГоловнаКультура

На вулицях різних міст світу з'явилися забуті класичні картини

Ініціатором своєрідного арт-проекту став французький художник Джульєн де Касаб'янка

На вулицях Парижа, Лос-Анджелеса, Мадрида, Франкфурта, Лондона та інших світових міст з'явилися фрагменти репродукцій класичних портретів, які висять у найбільших музеях світу.

Як повідомляється на офіційному сайті проекту "Outings", в ньому може взяти участь хто захоче - для цього потрібно сфотографувати забуті класичні картини на телефон, роздрукувати і повісити на міські стіни.

Французький художник і режисер Джульєн де Касабь'нка вигадав цей проект під час одного з відвідувань Лувра. Тоді він побачив один жіночий портрет, що висить у дальньому кутку залу і вирішив дати друге життя таким самим забутим полотнам. Він сфотографував портрет і розмістив його на вулицях Парижа.

Тепер проект "Outings" поширився світом: художники можуть брати гранти на участь у проекті, їх також просять обирати для розміщення репродукцій старі і брудні стіни, а клеїти картини за допомогою нешкідливого клею для шпалер.

Нагадаємо, в Україні теж є проект, що реактуалізує класичний живопис у сучасному місті. Дизайнер Олексій Кондаков створив серію робіт, в яких персонажі класичних полотен епохи Відродження вписані у ландшафти міста Києва - на вулицях спальних районів та у громадському транспорті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram