ГоловнаКультура

У світ вийшла книга про мистецтво українських шістдесятників

Видання, що досліджує мистецтво нонконформістів, презентували на Книжковому Арсеналі

Українське видавництво "Основи" випустило книгу "Мистецтво українських шістдесятників", презентація якої пройшла на 5-му Книжковому Арсеналі.

Книга є збірником статей про художників-нонконформістів і важливі події української арт-сцени 60-х років. Укладачі книги - молоді мистецтвознавці Ліза Герман та Ольга Балашова.

У роботі над "Мистецтвом українських шістдесятників" узяло участь понад 10 авторів. У збірці представлено тексти про видатних українських художників того часу разом з репродукціями їхніх робіт (деякі роботи публікують уперше), проаналізовано важливі феномени мистецтва 60-х, а також є огляд культурного контексту - книга містить статті про кіно, архітектуру, музику та літературу, що супроводжуються інтерв'ю з людьми, що були важливою частиною мистецтва 60-х.

LB.ua також узяв участь у створенні книги, написавши статті про українське кіно 60-х років.

Найближчим часом заплановано перекласти "Мистецтво українських шістдесятників" англійською мовою. Зараз книгу випущено російською.

Нагадаємо, в рамках "Книжкового Арсеналу" пройшли також презентації збірника "Розстріляне відродження" і українського перекладу "Корану", також виданих в "Основах".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram