ГоловнаКультура

На "Книжковому Арсеналі" відбулася автограф-сесія автора книги "Майдан. Нерозказана історія" Соні Кошкіної

У презентації взяв участь видавець Дмитро Кириченко

У суботу, 25 квітня, в рамках 5-го літературного фестивалю "Книжковий Арсенал" відбулася презентація книги шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної "Майдан. Нерозказана історія".

У книзі подано відповіді на запитання, як планували і здійснювали розгін студентів; хто готував бійню на Банковій 1 грудня і спробу розгону Майдану 10 грудня; хто доставив з Росії в Україну "гуманітарний вантаж" - 13 тисяч гранат, які застосовували проти Майдану; який наказ отримали снайпери, виведені на позиції ще 14 лютого; хто розстрілював героїв Небесної сотні; якими були останні години Віктора Януковича як президента і хто допомагав йому здійснити втечу.

Фрагменти з книги було опубліковано на LB.ua в матеріалах "20 лютого. Хто дав команду стріляти по Майдану?", "План знищення Майдану" і в інтерв'ю з Олександром Турчиновим.

Книга "Майдан. Нерозказана історія" вийшла у видавництві "Брайт-букс" двома мовами: російською та українською.

Після двох місяців продажів обома мовами було продано понад 20 тис. примірників книги.

Презентації "Майдан. Нерозказана історія" та зустрічі з читачами відбулися в Києві, Кривому Розі, Дніпропетровську та Запоріжжі.

Нагадаємо, в рамках фестивалю "Книжковий Арсенал" відбулася серія дискусій, круглих столів, читань і презентацій. Серед них - презентація сайту архіву українського медіа-мистецтва і презентація українського перекладу Корану. 26 квітня також було презентовано літературну збірку "Розстріляне відродження". До книги увійшли кращі українські твори часів радянських репресій: поезії Євгена Плужника, Михайля Семенка, Миколи Зерова, Павла Тичини і Максима Рильського, а також прозові твори Миколи Хвильового, Григорія Косинки, Юрія Яновського та Остапа Вишні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram