ГоловнаКультура

12-та "Французька весна" в Києві відкрилася незвичайним перформансом

Софія Київська знову пережила всі біди і радощі минулого року.

12-та "Французька весна" в Києві на Софійській площі відкрилася перформансом "Я - мрія". Його створили за мотивами відомої промови Мартіна Лютера Кінга "Я маю мрію" - про свободу та її прояви.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, фасад Софії Київської цього вечора "засвітився" подіями, які пережила Україна за останній рік: розгін Майдану, сотні загиблих за свободу й ідею. Усвідомлення, що революція не безлика.

Символами боротьби українців за свободу і правду стали Василь Стус і Надія Савченко - жертви радянського і російського режимів.

Нагадаємо, "Французька весна" проходить в Україні з 4 квітня по 2 травня.

За цей час у Києві в рамках фестивалю покажуть фільми, вистави, виставку фотографій і хореографічну постановку. Також на киян чекає концерт від відомої французької групи Archimede, кілька конференцій і лекцій.

З 6 по 9 квітня в кінотеатрі "Київ" покажуть кіно "Французької весни". Відкриє кінопрограму фільм "Мистецтво фуги", драматична комедія. Презентуватимуть картину режисер Бріс Ковен і актриса Марі-Крістін Барро.

А 11 квітня в Національному академічному драматичному театрі можна подивитися спектакль "Борозни" - хіп-хоп від компанії Zahrbat. Крім того, 5 квітня покажуть спектакль "Антігона", поставлений за участю українських акторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram